Kuchyňská deska musí být z kvalitních materiálů

Příprava pokrmů není jenom o tom, aby měl člověk k dispozici všechny potřebné suroviny a ingredience. Je to také o tom mít všechno potřebné vybavení. Mezi to je možné zařadit i třeba samotnou kuchyňskou linku. Ta slouží nejenom k odkládání všemožného vybavení, ale také přímo k přípravě. Z toho plynou určité nároky na tento prvek. Co by měla kuchyňská linka, respektive přímo deska, všechno vydržet?

pracovní deska

  • Měla by být inertní vůči potravinovým šťávám, a to jak rostlinného, tak živočišného původu
  • Ideální je mít k dispozici takovou desku, která v krajním případě zastane práci prkénka, a tedy ideálně takový materiál, do kterého nelze udělat rýhu nožem
  • Možnost pokládat na pracovní plochu vyhřáté nádoby, a proto odolnost vůči vyšším teplotám, minimálně pak 100°C
  • Je nutné zajistit dostatečnou tuhost tohoto prvku, aby bylo možné se do něj při vaření pořádně „opřít“

Kuchyňské desky mohou mít mnoho podob, avšak v poslední době jsou oblíbenější ty z přírodního, více pak z technického kamene. Jaké jsou pro to důvody?

kuchyně

Přírodní kámen vydrží opravdu hodně

Protože je tento materiál speciálním kompozitem, je možné dosahovat zajímavých vlastností. To znamená, že pokud bude třeba zvýšit odolnost proti nějakému mechanickému či tepelnému poškození, není to žádný problém. Co se týče vzhledu, jsou zde otevřené možnosti ještě daleko více. Proto stačí mít otevřenou mysl a nebránit se žádným změnám, pokud jde o základní východisko.
Přírodní kámen je zajímavý v mnoha ohledech. Nejde jenom o samotné mechanické vlastnosti, které jsou naprosto perfektní, ale také o vzhled. Koneckonců, i cena hovoří pro tento materiál, neboť při zachování velmi luxusního a elegantního vzhledu získáte prvek kuchyně, který vydrží velmi dlouho v té nejlepší kondici. Stačí proto kontaktovat firmu, která vám může zhotovit desku na míru vašim požadavkům.