Cestování se psem

Občas to bývá problém. Máte-li kapesního psa, tak se nestaráte. Dáte ho do krabičky od sirek a máte po problému. Máte-li obludu zvící kombajnu, máte taktéž vystaráno, protože většina přepravců vám sdělí, mamuty a bizony nepřepravují. Jenže co když máte psa středního, tedy víceméně běžného vzrůstu?

Nejméně problematické a také nejlevnější je pořídit psíkovi přepravní tašku. Těch je spousta druhů a přepravci vyžadují jen jedno zásadní pravidlo, že „schrána na psa“ musí mít nepropustné dno. V podstatě je nic jiného nezajímá. Ale vás by mělo.
sem psem na nádraží

Mějte na paměti, že psík potřebuje pohodlí, zvláště na delší cestě. Proto počítejte s prostorem minimálně o dvacet centimetrů větším, a to raději z každé strany, než je váš miláček. Dávejte při koupi dobrý pozor, zda má přepravní schrána větrací otvory, každý živočich potřebuje vzduch. Pokud se budete rozhodovat, zda tašku, nebo umělohmotnou potvoru, volte raději tašku. Já jsem si připlatil a zvolil kombinaci obého. Naprosto skvěle jde složit a psík v ní má dost prostoru. A co je výborné, otevírací vrch. Myslíte si, že to má každá? Nemá, a na to pozor. S otevíracím „vrchem“ může psík mít venku hlavu a vlastně tak ani nevnímá, že je v něčem uzavřen.

Kupte psíkovi napájecí korýtko. U mne se nesvědčilo. Bylo těžké a když se převrátilo, teklo. Daroval jsem jej a nyní vozím prostou misku z umělé hmoty. Postačí i od nějaké potraviny. Psovi je srdečně jedno z čeho pije, jen když má vůbec z čeho.
pes a procházka

Potraviny na cestu neřeším nikdy. Jen jednou jsem cestoval více než deset hodin, a to jsem v Berlíně na nádraží prostě vytáhl z batohu psí žrádýlko, nasypal je do misky na vodu a bylo. Miska se pak vypláchne a slouží opět k pití.

Nejdůležitější věc je ta, aby měl pes náhubek a vodítko. Minimálně jednu věc budou po vás přepravci požadovat, ale většina vyžaduje obojí, nemáte-li přepravní tašku nebo box. Vodítko s náhubkem musíte mít stejně všude, dle zákona, takže na něj nezapomeňte.

Jedete-li hodně dlouho a máte někde u nádraží čas, tak si se psem zacvičte, nebo se proběhněte. Udělá to dobře oběma. Šťastnou cestu.


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup